Een goede montage begint bij een juiste workflow

Een verhaal maak je in de montage . Het is een creatief proces van spotten, indikken en uitproberen. Alleen of in teamverband dagenlang sleutelen aan het beste resultaat. Een goedlopende workflow is daarbij van levensbelang. Techniek die je helpt, en vooral niet in de weg zit. 

 

"mokkamedia heeft jarenlange "ervaring met verschillende postproductie processen. "

 

HD of 4K? Draaien we in S-log, en met los audio? Hebben we een première in de bioscoop of op Videoland? Is er vertaling en hoe zit het met de audiomixage? Het zijn allemaal keuzes die van invloed zijn op het postproductie proces. mokkamedia denkt graag vanaf een vroeg stadium mee in de te maken beslissingen. Bij de start van een nieuwe montage komt het materiaal beschikbaar via FTP en/of via  remote-editing. Daarnaast is er een eigen studio waar met broadcast afkijk en afluistering gewerkt kan worden. AI tools zorgen ervoor dat interviews als tekstbestanden beschikbaar komen. En alle previews zijn online beschikbaar voor reviews. Voor audionabewerking werkt mokkamedia samen met soundgarden.

"Materiaal is altijd en overal beschikbaar. "

mediabeheer
ONLINE STORAGE
studio
BROADCAST FINISHING
remote editing
OFFLINE & ONLINE

"montage is de kunst van het weglaten en weten wat voor verhaal je aan het vertellen bent. "

Uiteindelijk is al die techniek niet meer dan gereedschap. Montage is een kunst op zich. Bij documentaires of grote tv-series gaat het soms om tientallen uren ruw materiaal. Al dat materiaal moet bekeken en geordend worden en staat in dienst van het verhaal dat je wilt vertellen. Beeldje voor beeldje bouw je een verhaal wat uniek, spannend en oprecht is. Een verhaal moet de nieuwsgierigheid opwekken, is soms herkenbaar en schuurt hier en daar.  Het is een creatief proces wat, voor wie er niet dagelijks mee te maken heeft, onbekend terrein is. De montage is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een filmproces. Een goede montage valt niet op maar is er wel en dient de storytelling van het verhaal wat je uiteindelijk vertelt.